Yemek pişirmek, tek başınıza mutfakta yaptığınız bir etkinlik olsa da, yaptığınız güzel yemekleri arkadaşlarınız ile paylaştığınızda, bir yemek kursuna katıldığınızda veya deneyimlerinizi diğer yemek pişirmeyi seven insanlar ile paylaştığınızda sosyal bir etkinliğe dönüşür.
Bahadır Hızlan
Takosan Otomobil Göstergeleri San. ve Tic. A.Ş., Genel Müdür
Hobilerimiz
Kitap okumak, şiir, sinema, koşmak, yürüyüş, dalmak, balık avlamak, fotoğrafçılık, yüzmek, yemek yapmak, resim yapmak, antika, pullar, yelken.....
Rutinin dışına çıkmak, iş, trafik, çocukların okulu, balesi, piyanosu, basketi, voleybolu, cimnastiği, yüzmesi, bunlardan uzaklaşmak, kendinizle olmak.
Kaçımızın hobisi var?
Kendimize ne kadar vakit ayırabiliyoruz?
Kaçış cümlelerimiz var:
Vakit mi var, imkan mı var, haftasonu çok kısa, çok iş var, haftasonu çocukların peşinden koşuyorum, haftalık alışveriş, pazara gideceğim....
Her işin başı sağlık; sağlam kafa sağlam vücudda bulunur.
İşimiz Hobimiz Olabilir mi?
Hobi işimiz midir? İşimiz hobimiz olabilir mi?
İş veya çalışmak hobi midir?
İşiniz hobiniz olduğunda veya hobiniz işiniz, kendimize başka bir uğraş mı bulmalıyız?
Hobi Sosyal Bir Etkinlik midir?
Hobi, sosyal bir etkinlik olmalı mı? Yemek pişirmek, tek başınıza mutfakta yaptığınız bir etkinlik olsa da, yaptığınız güzel yemekleri arkadaşlarınız ile paylaştığınızda, bir yemek kursuna katıldığınızda veya deneyimlerinizi diğer yemek pişirmeyi seven insanlar ile paylaştığınızda sosyal bir etkinliğe dönüşür.
Çektiğiniz fotoğraflarınızı sergilediğinizde, arkadaşlarınızla doğa yürüyüşünde, bir şiir dinletisinde veya bir kitap sergisinde, bir resim galerisini gezerken...
Sizinle ortak bir zevki paylaşan farklı işden, çevreden, yaştan, statüden insanlarla birarada olmak, geniş bir sosyal çevre demek.
Uzaktan Kumandalı Model Uçaklarım
İlk uzaktan kumandalı oyuncağım ilkokul 4.sınıfa giderken dayımın hediye ettiği Porsche 911 Carrera uzaktan kumandalı arabaydı. İkincisini eşim hediye etti. Çocukluğumda araba marka ve modellerini, tüm özellikleriyle sayarken, savaş ve yolcu uçaklarını ve özelliklerini de çok iyi bilirdim.
Uçakları seyretmeye bayılırdım. Bir uçak geçerken sesinden F104’mü, F4’mü yoksa F16’mı ayırt edebilirdim.
Modelciliğe, uzaktan kumandalı uçak hobisine başlamam, 2008 yılında çok sevdiğim bir arkadaşım vasıtasıyla oldu.
Becerip, beceremeyeceğimden, gerekli vakti ayırıp ayıramayacağımdan emin değildim.
Formula-1 pistinin faal olduğu bir dönemdi, otoparklarında zemin bakımlıydı. Haftasonları veya yazın iş çıkışlarında Küçükyalı’dan Akfırat’a gidip hava kararana kadar, öğrenci öğretmen şeklinde kumandalarımızı bağlayıp eğitim almaya başladım. İlk kez tek başıma uçağı indirmeyi başardığımda artık kırım ve tamirata hazırdım. İlk uçağımı kırmam çok uzun süre almadı.
İlk başlarda uçtuğunuz kadar da tamirata vakit ayırmak durumunda kalıyorsunuz. Kesinlikle yılmayın.
2013 yılında İstanbul Model Uçak Klübüne üye oldum. Çok kısıtlı imkanları olan, mütevazı bir kulüp.
Bundan sonra artık haftasonlarını bekler oldum.
Kendi Uçaklarımızı Kendimiz Yapabilirmiyiz?
Başlangıçta çoğu zaman kendi uçağımı kendim yaptım. Halen de farklı şekillerde ve amaçlar için kendi uçağımı belirli düzeyde kendim yapıp uçuruyorum. Bana en çok keyif veren de bu aslında. Önceleri planlarını internetten bulup indirdiğim deprondan elektrikli modeller yaptım. Şimdilerde ise akrobasi çalışabileceğim, profil gövdeli ve kanatları da genelde benim veya arkadaşlarımın düşen uçaklarından artan ve sağlam kalan parçalar ile yaptığım uçakları yapıp uçuruyorum.
Özetle benim için çok keyifli bir uğraş. Bu sayede çok güzel şeyler öğrendim, çok değerli arkadaşlar edindim. En büyük sıkıntı bu hobiyi yapmak isteyenler için alanların çok kısıtlı olması.
Kızımın da bu hobiyi devam ettirmesini çok isterim. Şimdilik, bale, cimnastik, piyano kendisine daha keyifli gelse de....