Otomotiv dünyasındaki donanım ve yazılımla donatılmış yeni araçlar ve bu çevreci akımın getirdiği yeni üretim ile tüketim çeşitleri artık sektöre yeni fırsatlar sunuyor.
Cem Emre TURAL ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu Yerel İş Kolu Yöneticisi
Eski ve yeninin buluştuğu ekosisteme her zamankinden daha fazla ihtiyaç var ABB olarak sürdürülebilirliği destekleyen ürün ve hizmetleri sağlayarak, değer katan üretimi desteklemek ve müşterilerimizin küresel pazarlarda rekabetçiliğini artırmak hedeflerimizin arasındadır. Geliştirilen uygulamalar, alışılmış üretim metotlarının güncellenmesini, hızlanmasını veya daha sürdürülebilir ve çevreci olmasını sağlıyor.
Alışılmış standart sistemlerin yanında; deneyimi sıra dışı teknik ve düşüncelerle birleştiren yeni fikirler ile start-up’lara ve bununla beraber gelen eski ile yeninin buluştuğu bir ekosisteme her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Ekosistemin çıktılarından biri; ürünlerin verimli, çevreye duyarlı üretilmesi veya tüketici için kişileştirilmesi gibi global trendlerin yakalanması olabilir. Şüphesiz bu yaklaşımlar sektördeki rekabetin bir adım önüne geçilmesine yol açmaktadır.
Geleceğin fabrikalarına geçiş sağlıyoruz ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, robotik, makine otomasyonu ve dijital hizmetlerde otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar çok çeşitli endüstriler için yenilikçi çözümler sunar. Dünyanın önde gelen robotik ve makine otomasyon tedarikçilerinden biri olarak 500 binden fazla robot çözümü sağlamıştır. Her ölçekteki müşterilerimizin üretkenliği, esnekliği, sadeliği ve çıktı kalitesini artırmasına yardımcı oluyoruz. Geleceğin bağlantılı ve kolaboratif fabrikasına geçişlerini destekliyoruz. ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, 53’ten fazla ülkede 100’den fazla lokasyonda 10 binden fazla kişiyi istihdam etmektedir.
Ürün ve üretim fikirlerine Robotstudio katkı sağlıyor İrili ufaklı bir çok yerli robotlu sistem tedarikçisi, ürün ve üretim fikirlerini Robotstudio ile dijital olarak geliştirerek, fikirlerini görselleştirme ve teknolojilerini robotlu otomasyon sistemlerine uyarlama ve programlama fırsatı bulmaktadırlar. Yerli start-uplar robotlu otomasyon ile metal 3 boyutlu yazıcılardan, görüntü işlemeye kadar bir çok teknolojiyi sektöre faydalı hale getirmektedir. ABB önümüzdeki dönemde üniversitelerle daha fazla yakından çalışarak genç ve yeni fikirlere ulaşmayı, işbirliği laboratuvarında deneylere ve geliştirmelere açık robot sistemleri ile sektöre yeni teknolojiler kazandırmayı hedeflemektedir.
İNOVASYONDA İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ
ABB, inovasyon ve büyümede daha fazla atılım sağlamak için üniversiteler, endüstri lideri şirketler ve yeni başlayanlar ile ortaklıklar kurarak inovasyona küresel iş birlikçi bir yaklaşım benimsiyor.
START-UP'LARI YAKINDAN İZLİYORUZ
Robotlu otomasyon ürünleri ile birlikte teknoloji sağlama ve geliştirme konusunda, küresel ve yerli paydaşlarımızla oldukça aktif projeler takip etmekteyiz. Start- uplarla geliştirilen fikir ve ürünlerin hızla değişen sektörümüzde, üretim alanlarında kullanılmasına sıklıkla rastlıyoruz.
GİRİŞİM FİKİRLERİ ÜRÜNLERİMİZDE KULLANILIYOR
3DQI adını verdiğimiz robotlu üç boyutlu dijital kalite kontrol ve ölçüm sistemi, bir start-up olarak doğmuş ve daha sonrasında ise, ABB bünyesinde sunulan bir ürün olarak ortaya çıkmıştır. Bu ürünle beraber hassas ölçüm, kaynaklı parçanın üç boyutlu modeli ile karşılaştırılmasını, saniyeler içinde tamamlanarak kayıt edilmesini olanaklı hale getirmiştir.