Temel Conta, fosil yakıt araçlara conta üretirken, kapsamını sızdırmazlık elemanları olarak artırarak, elektrikli araç sektöründe dünyanın önde gelen imalatçılarının mühendislik ekipleri ile beraber çalışan, tasarım yapan, prototip geliştiren, üretim yapan bir firma haline geldi.
Tunç KİP Temel Conta Genel Müdür
Timuçin KİP Temel Conta Genel Müdür Yardımcısı
Elektrikli araçların, otomotivin kalbindeki kaideleri değiştirmesi ile, artık bir seçenek olmaktan çıkıp, firmalar arası iş birlikleri başarının olmazsa olmazı haline gelmiştir. Elektrikli araçlarda liderliğin, ya yeni kurulan Start-up firmaları tarafından, ya da köklü bir firmanın içinde yaratılmış, Start-up firması şeklinde çalışan birimler tarafından yapıldığını da düşünürsek, teknolojinin gittiği yerde olmak isteyen bir firma için, Start-up’lar ile çalışmak en doğal ve gerekli süreç haline gelmiştir.
Start-up'larla iş birliğimiz rekabetçiliğimize katkı sağlıyor Mevcut ürün gamımızın yanısıra, yeni ürün geliştirmeyi de odak noktalarımızdan birisi haline getirmemizle, sıfırdan tasarlanan ve sürekli değişen ürünleri için iş birliği yapmak isteyen Start-up firmalarının tercih ettiği bir firma haline geldik.
Kariyerimizin büyük kısmını birçok sektörde öncü Start-up firmalarının doğduğu ortamlarda geçirmiş olmamızdan, sadece ürün geliştirme ortağı olmak yerine, bu firmaların vizyonlarına da ortak olabildik.
Otomotiv için en güzel örnekler, elektrikli araçlar sektöründen gelmektedir. Bu alanda, yeni araç tasarımı dendiğinde, birçok firma için, araçları için referans alabilecekleri önceki bir modelin olmayışı ve en önemlisi, elektrikli araçların alışılmış araç tasarımına göre sadeliği, bu kategoriyi Start-up firmaları için çok çekici bir alan haline getirdi.
Hep karşılaştığımız örnekler, bir yandan tasarım yaparken, bir yandan test yapan mühendislik ekiplerinin, sürekli değişen talepleri oluyor. Burada düşünce şeklinin alışılmış ürün geliştirme ya da teklif sürecine göre çok farklı olması gerekir. Amaç bir ürün üretip, hemen o ilk tasarımdan milyonlarca üretmektense, bir problemi çözmek için beyin fırtınası yapar gibi fikir üretmektir.
reStartup sürecinden geçmiş olmamız, Start-up firmaları ile beraber, yaptığı işi uzun zamandır yapan, köklü kurumsal firma kategorisindeki firmalar ile yaptığımız çalışmalara da çok fayda sağlamakta. Esnek çalışma şeklimiz ve dinamik yapımız, rekabetçiliğimiz açısından büyük avantaj sağlamaktadır.
Şirketin üçüncü jenerasyonu olan, Tunç Kip ve Timuçin Kip’in liderliğinde, yepyeni bir vizyon ile, yepyeni bir firma çevikliği ve esnekliği ile, bir tam servis mühendislik firması haline gelmiştir. reStart-up olarak tanımlanan süreç sonrası, firmanın edindiği çeviklik ve otonom çalışabilme kabiliyeti ile, dahil olduğu projelerde bir çok firmanın önüne geçebildi.
YENİ BİR BAKIŞ AÇISI Çok daha hızlı, çok daha esnek, değişmeye açık, yanlışlara açık ve hatta yanlış yapmayı gelişme sürecinin doğal bir parçası, bir fırsat olarak görür. Mevcut çözümlerin tekrarındansa, yenilikçi, düne göre bir adım ileriye götürecek çalışmalar peşinden gider Start-up’lar. Bu çalışma şekli ancak bu vizyonu paylaşan firmalara uygundur.
START-UP: BİR BAŞLANGIÇ NOKTASI Start-up'lar, bir problemi çözmek ya da bir ihtiyaca cevap vermek için yola çıkılmasından ibarettir. Ortaya çıkarılacak ürün, alışıla gelmiş ürün geliştirme süreçlerine göre çok farklı yaklaşımları uygulamaya geçirir.