Tutkumuz ne olursa olsun, aile hayatı, yaratıcı bir proje. Ya da tamamen başka bir şey, sağlıklı bir yaşamın tarifi, ona ne kadar zaman ayırdığımızda ve iş dengemizi bozma tehdidinde bulunan bir şeyle nasıl başa çıktığımızda yatar.
SEVGİ ÖZÇELİK
TAYSAD Genel Sekreter Vekili
Çoğu zaman, iş hayatımızdaki her şeyden önce gelir. Profesyonel olarak başarılı olma arzumuz, bizi kendi refahımızı bir kenara bırakmaya itebilir. Uyumlu bir iş-yaşam dengesi veya iş-yaşam entegrasyonu oluşturmak, yalnızca fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığımızı iyileştirmek için değil, aynı zamanda kariyerimiz için de önemlidir.
Öte yandan iş-yaşam dengesi kavramı işin sıkıcı, hayatın iyi olduğunu ima ediyor gibi geliyor. İş ve yaşamın kesin olarak ayrılması ve bir dengede tutulması gereken iki ikili varlık olduğu anlaşılıyor.Hatta bazıları için daha az çalışmanın daha fazla mutluluğa eşit olduğunu ima ediyor.
Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, “Bu, zayıflatıcı bir ifade çünkü katı bir takas olduğunu ima ediyor. Ve gerçek şu ki, eğer evde mutluysam ofise muazzam bir enerjiyle geliyorum. Ve eğer işte mutluysam, eve muazzam bir enerjiyle geliyorum. Bu aslında bir dairedir; bu bir denge değil." diyor.
Otomotiv endüstrisi yaratıcı ve dinamik bir sektör. Birçoğumuz işlerimizi yaparken hergün gerçek bir keyif ve motivasyon buluyoruz. Bazı günler, eski anlamıyla - yorucu ve tüketici - iş gibi gelebilirken, diğer üretken veya yaratıcı günler bizlere muazzam enerji verebiliyor.
İş-yaşam dengesi kendi başına bir hedef olmamalı. İş-yaşam dengesi, işin dar bir tanımını açıklıyor. Çocuk yetiştirmek ve sevilen birine bakmak da çaba gerektiren ve yorucu olabilen faaliyetlerdir. İş-yaşam dengesi, bunların yaşamın bir parçası olduğunu varsayar; insanların resmi işlerine ek olarak yönetmeleri gereken teşebbüsler olarak görür. İş ve yaşam mükemmel bir şekilde dengelenmiş olsaydı, oldukça çabuk sıkılırdık. Gelecek sayıda görüşmek dileğiyle...