AVL Türkiye olarak bu baş döndürücü teknolojik gelişmelerin tam merkezinde bulunduğumuzu ve bu sayede edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimini her geçen gün daha ileriye taşıdığımızı çok rahatlıkla söyleyebiliriz.
Dr Serkan İMPRAM AVL Genel Müdürü
AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye olarak İstanbul’daki iki Ar-Ge merkezimizde 300’ü aşkın mühendisimizle gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki elektrikli ve hibrit araç sistemleri geliştirme projelerinde elektronik donanım ve yazılım, fonksiyonel güvenlik, kalibrasyon ve mekanik tasarım konularında yıllardır aktif ve önemli roller üstleniyoruz. Bu projelerin çok büyük bir çoğunluğunu otomotiv alanında dünya çapında isim yapmış araç üreticileri ve tedarikçilere yapıyoruz. Bununla birlikte, otomotiv elektroniği ve yazılımında tüm dünyadaki bu yükselişten pay almak isteyen yeni oyunculara da projeler yapıyoruz.
Elektrikli araçların ana ve alt sistemlerinde, neredeyse her gün performans ve verim iyileştirici yeni bir teknolojinin geliştirildiğine şahit olmaktayız. AVL Türkiye olarak bu baş döndürücü teknolojik gelişmelerin tam merkezinde bulunduğumuzu ve bu sayede edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimini her geçen gün daha ileriye taşıdığımızı çok rahatlıkla söyleyebiliriz. AVL Türkiye bu alanda öyle bir noktaya ulaşmıştır ki, artık sadece prototip seviyede kalan projelerden ziyade ağırlıklı olarak seri üretime yönelik projelerin içinde yer almaktadır.
Araştırma ve inovasyon alanında, hem Avrupa Birliği’nin Çerçeve Programları’nı kullanarak yönlendirdiği teknoloji yol haritalarını takip ediyoruz hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın teknolojik gelişim ve ekosistem gelişimi programları içinde yer almayı hedefliyoruz. AVL’nin global Ar-Ge ve yenilik stratejisi ile AVL Türkiye Ar-Ge Merkezlerinin yol haritası Avrupa Birliği’nin Çerçeve Programları’nın ana misyonlardan biri olan “karbonsuz ve akıllı şehirler misyonu” ile örtüşmektedir. Bu kapsamda global ortaklıklarımız ve Türkiye’de bulunan paydaşlarımız ile çeşitli iş birlikleri oluşturuyoruz. Bu sayede, yenilikçi alanlarda oluşturduğumuz derinlemesine bilgi birikimi ile niteliği yüksek çıktılar elde ediyoruz ve ileri mühendislik çalışmalarını yönetebiliyoruz.
Gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki elektrikli ve hibrit araç sistemleri geliştirme projelerinde elektronik donanım ve yazılım, fonksiyonel güvenlik, kalibrasyon ve mekanik tasarım konularında yıllardır aktif ve önemli roller üstleniyoruz.
Türkiye’de otomotiv alanındaki çalışmalarımızı kuruluşumuzdan bu yana sürekli artırdık, 2022 yılında da artırmayı hedefliyoruz. Ana sanayi ve tedarik sanayi kuruluşlarına yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanması için Ar-Ge ve mühendislik desteği veriyoruz. Özellikle elektronik kontrol üniteleri, batarya yönetim sistemleri, elektrikli motor sürücüleri, otomotiv standartlarıyla uyumlu yazılım, siber güvenlik ve fonksiyonel güvenlik gibi katma değeri yüksek konularda müşterilerimizin global ölçekte rekabetçi ürünler tasarlamalarına katkı veriyoruz.